Over ons

20180502_130246

Wij zijn Dick en Anita van Voorst, sinds maart 2014 werken wij als zendelingen in Brazilië. In maart 2018 zijn we opnieuw uitgezonden en werken in Ritápolis in de staat Minas Gerais.

Het is onze passie om Gods liefde te laten zien aan de kwetsbare mensen in Brazilië! Dit doen we onder andere door het geven van praktische hulp en ondersteunend werk bij het project Água Viva.

ANITA
Het was in het jaar 1970 toen ik mijn ouders verblijde met mijn komst. Drie jaar later werd mijn broer geboren en 13 jaar later mijn zusje. Ik ben geboren in Ede, een mooi dorp midden tussen de bossen en de hei op de Veluwe! Na de lagere school en met het MAVO diploma op zak ben ik gaan werken in de horeca. Enkele jaren later ben ik gaan werken in de zorg en heb ik de opleiding tot helpende plus gevolgd en met succes afgerond. In het voorjaar van 1987 leerde ik een avontuurlijke en geweldige jongeman, Dick, kennen en in 1992 ben ik met deze geweldige man in het huwelijksbootje gestapt! In mijn huwelijk heb ik met veel liefde en plezier in verschillende takken van de zorg gewerkt en veel ervaring op mogen doen. Daarnaast hield ik genoeg tijd over om als vrijwilliger mee te helpen bij een daklozen opvangcentrum en bij vluchtelingenwerk. Ook mocht ik mij inzetten bij verschillende activiteiten binnen de kerk en vrijwilligerswerk in onder andere Moldavië.
Het was in het najaar van 2012 dat ik samen met Dick voor de eerste keer in Brazilië terecht kwam. Het was het begin van iets moois!

DICK
Op sinterklaasdag in 1966 kreeg ik een flink pak op mijn billen van de arts die mij ter wereld hielp. Vanaf die dag mocht ik samen met mijn twee oudere zussen veilig opgroeien op de boerderij van onze ouders. Het gebied de Kraats in Ede/Bennekom is een mooi boerengebied waar ook School met de Bijbel staat die ik in 6 jaar doorlopen heb. Als enige zoon was de verwachting dat ik de bedrijfsopvolger zou zijn . Daarom ging ik naar het lager en middelbaar Agrarisch onderwijs. Door een avontuurlijk trekje ben ik op de vrachtauto gestapt, en heb jarenlang Nederland maar ook diverse Europese landen doorkruist. Toen ik Anita leerde kennen verdwenen de meeste wilde haren en kwamen de meer stabielere banen op mijn weg, controleur boerderijmelk tot waterschapper. Na een geloofscrisis heb ik mij tevens in mogen zetten in en rond de kerk en kortlopende projecten in Oost Europa. In die tijd kregen we een sterke roeping naar het zendingsveld, vanaf 2014 mag ik samen met mijn lieve vrouw dienstbaar zijn in Brazilië. Dat we in 2018 voor een tweede keer mogen gaan voor onze Braziliaanse medemens zie ik als een enorme zegen!

DICK EN ANITA
En zo begon in augustus 2012 iets moois. Samen gingen we voor 6 weken naar de miljoenenstad Belo Horizonte, als vrijwilligers bij Jeugd met een Opdracht. Daar zijn, bij de kinderen en mensen op straat, en naast deze mensen staan en hen zien in hun verslavingen en gebrokenheid, we waren daar zo op onze plek! In deze periode kregen we een sterke roeping. Eenmaal thuis hebben we even alles laten bezinken en een aantal mensen gevraagd om met ons mee te bidden/kijken of dit echt de plek was die God voor ons had. Na een aantal weken hebben we toen de knoop doorgehakt, wij gaan naar Brazilië om mensen te helpen die geen eerlijke kans krijgen in hun leven. Na een periode van voorbereiding zijn wij in maart 2014 vertrokken naar Pequeri. We mochten daar 3 jaar meewerken bij het kinder-jongeren project REMER. Een leerzame periode en we hebben er een geweldige tijd gehad! Mooie en innige vriendschappen hebben we opgebouwd, we hebben veel geleerd over de taal en de cultuur en Gods liefde zo in harten van deze kids zien werken! In augustus 2016 kwam de overtuiging dat het tijd was om bij REMER te gaan stoppen en kwam op een heel bijzondere manier een ander project op ons pad. In het plattelandsdorpje Ritápolis, in dezelfde provincie Minas Gerais kwamen we in contact met de projectleiders van Água Viva met onder andere een centrum voor verslavingszorg. Begin februari 2017 zijn we terug gegaan naar Nederland en hebben we een visumproces in gang gezet om opnieuw voor een periode naar Brazilië te gaan om mensen te helpen die kwetsbaar zijn. We willen Gods liefde aan hen laten zien, onder andere door praktische hulp te geven en zo naast hen te staan! Na een periode van voorbereiding in Nederland zijn we maart 2018 vertrokken naar Brazilië, Ritápolis om precies te zijn.