Terug in Nederland, laatste update

Het is voor ons bijna niet meer voor te stellen dat wij alweer 3 maanden terug in onze korte broek met onze koffers op het vliegveld van Belo Horizonte stonden. Klaar voor vertrek terug naar Nederland. Wat vliegt de tijd! Graag blikken wij samen met jullie terug op het afscheid in Brazilië. En we vertellen in deze laatste nieuwsbrief over de vele positieve ontwikkelingen die sinds onze aankomst in Nederland plaats hebben gevonden.

20191127_143605

Het werk in Brazilië konden wij met een goed gevoel overdragen aan de lokale mensen. Enkele weken voor ons vertrek namen we afscheid van de kerk. En in dezelfde week volgde het afscheid van de mensen van de staat, een emotioneel moment, maar dankbaar dat ook dit werk door een lokaal team zo mooi wordt doorgezet! Tijdens een viering van het 5-jarig jubileum van Agua Viva namen wij afscheid van het team, van Wim en Danielle en hun kinderen en natuurlijk ook van de mannen van het verslavingscentrum en hun families. Na een laatste groet, woord, bemoediging en knuffel kregen we de zegen mee. Wat voelde het vreemd om in het vliegtuig te stappen, wetende dat we veel mooie mensen en momenten achterlaten en dat we ze misschien nooit meer gaan zien. Tegelijkertijd erg bijzonder om in Nederland weer familie en vrienden te mogen omarmen die blij zijn dat we weer terug zijn. We voelen ons erg welkom in Nederland!

Regelmatig krijgen we de vraag of we figuurlijk al geland zijn, of we al werk hebben gevonden en waar we straks gaan wonen. Of we al echt geland zijn is lastig te zeggen. We voelen ons hier welkom, maar we moeten nog best aan veel dingen wennen hier in Nederland. Het zal nog wel even gaan duren voor het weer “gewoon” voor ons is, en sommige dingen wennen misschien wel nooit.

Op de andere vragen kunnen we ondertussen een bevestigend antwoord geven. Sinds half januari zijn wij beiden aan een nieuwe baan begonnen. Anita werkt bij ‘s Heerenloo in Ermelo, op een dagbesteding in de kantine. Een baan waar ze haar enthousiasme en gastvrijheid helemaal kwijt kan. Dick werkt bij het Leger des Heils als werkbegeleider, voornamelijk op de locaties Lunteren en Ugchelen. Een baan vergelijkbaar met het werk in Brazilië. Zo bijzonder dat we zo snel deze banen mochten vinden en hier opnieuw dienstbaar mogen zijn voor een kwetsbare groep mensen. Ondertussen hebben wij een woning in Voorthuizen gevonden waar wij half mei naar toe zullen verhuizen. Daar mogen wij dan echt een nieuwe start maken.

Wij zijn verwonderd over- en enorm dankbaar voor alle ontwikkelingen die zich in deze laatste maanden hebben voorgedaan. Wat een zegeningen! We kijken terug op een geweldig mooie periode waarin we werkzaam mochten zijn in Brazilië. Waarin we hebben ontdekt hoe trouw God is en dat Hij voor mensen zorgt! Graag willen we jullie bedanken voor het vertrouwen, jullie steun, gebed en alle bemoedigingen die wij mochten ontvangen. Heel erg bedankt, want zonder jullie steun konden wij dit werk niet doen. Het is voor ons enorm waardevol geweest! Daarom…heel hartelijk dank allemaal en tot ziens! Bovenal gaat onze dank naar onze Grote Vader die er altijd bij was en is. Dank u Heer!

Vai com Deus! Ga met God!

Vriendelijke groet van Dick en Anita

Tot slot hierbij nog enkele foto’s van de afgelopen jaren in Brazilië waar wij met een dankbaar hart en mooie herinneringen op terug kijken.

One thought on “Terug in Nederland, laatste update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s