Nieuwe vloer meubelmakerij dankzij een donatie uit Nederland!

Het is grijs en glad,…..nu denk je misschien aan het grijze haar van Dick en het gladde hoofd van Wim. Maar niets is wat het lijkt!

20190405_104453

Deze maand zijn we bij Agua Viva begonnen met de voorbereidingen van een cursus meubelmaker. We zijn erg bij dat we deze cursus kunnen we aanbieden aan 30 mensen. Het doel van de cursus is om mensen uit de onderklasse kans te geven op een baan waardoor er inkomstenverbetering mogelijk is. Ook voor de ex-gasten van het centrum is dit een mooie kans! We zijn blij dat de meubelmakerij zo weer gebruikt kan worden en ook weer zijn oorspronkelijke bestemming krijgt. De cursus wordt gefinancierd door een instituut die ons project heeft geselecteerd samen met andere projecten uit heel Brazilië.

Na ruim twee weken voorbereiding van leegruimen, extra verlichting plaatsten, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en stofvrij maken van de meubelmakerij kregen we afgelopen vrijdag een mooie nieuwe betonvloer. En dit dankzij een donatie vanuit Nederland. We zijn bijzonder blij met de nieuwe vloer omdat de oude in een belabberde toestand verkeerde. Met hulp van de mannen van het verslavingscentrum werd er een knap staaltje werk verzet! Kruiwagens vol zaagsel en stof werden verwijderd. De zware machines werden tijdelijk verplaatst naar een andere ruimte. Daarna werden de muren wit geverfd en werden de betonmatten gelegd. En vrijdag was het zover, de grote dag van het storten van de betonvloer. Met hulp van de mannen werden er twee vrachtwagens met beton met kruiwagens naar binnen gewerkt en tot diep in de nacht hebben medewerkers van het betonbedrijf doorgewerkt om de vloer super glad en afgewerkt te krijgen.

Volgende week gaan we alle machines weer terug zetten en aansluiten. Maandag 15 april start de eerste cursusavond. Met drie avonden in de week in drie maanden tijd kunnen de cursisten met een diploma op zak het mooie vak van meubelmaker in praktijk gaan brengen.

20190405_104706

2 gedachten over “Nieuwe vloer meubelmakerij dankzij een donatie uit Nederland!

  1. Gaaf! Wat gaan ze maken? Misschien hebben we wel interesse in een tafel!

    Hoi Jenette, er zullen verschillende meubels worden gemaakt. En zullen ook zeker mooie tafels bij zijn…maar het transport hè…dat valt niet mee naar Nederland. Helaas…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s