Herstel en hoop

Afgelopen weken hebben de mannen geoefend en enorm hun best gedaan voor dat ene heel speciale moment! Afgelopen zondag was het moment daar, een koor van stoere mannen dat hun krachtige stemmen lieten galmen voor hun gezinnen en families! Want voor ons en voor de mannen klinkt eenzelfde lied: “For unto us a child is born”! * het gehele filmpje van het Agua Viva koor kunt u/jij terugzien via de volgende link: https://www.facebook.com/dickenanita.inbrazilie.1

dec 5

dec 2Zondagochtend stond de familie al vroeg bij de kerk op hun geliefden te wachten. Iedere twee weken is een dag van familiebezoek voor de mannen, maar vandaag was extra feestelijk omdat we gezamenlijk kerst vieren. Danielle en Anita hadden de mannen, ja…ook met Wim en Dick erbij, enkele kerstliederen aangeleerd. Het was een ontroerend moment, stoere mannen die voor hun vrouw, kinderen en families staan te zingen. Een stap vooruit in hun proces van herstel en hoop voor de toekomst!

Na de dienst was er zoals gebruikelijk is in Brazilië een barbecue, geen kerstmaaltijd met mooi gedekte tafels en een glaasje wijn. Met een temperatuur van 30+ gaat er niets boven een heerlijke barbecue met een koel glas guarana (een soort cola maar dan van de guarana vrucht) De sfeer was ontspannen en de gezinnen herenigen zich of trekken zich samen wat terug. Het blijft bijzonder om te zien en we zijn God dankbaar als we momenten zien van herstel en hernieuwde liefde tussen man, vrouw en kinderen.

Na de barbecue waren er momenten van spelletjes en we hebben met elkaar nog kerststerren gemaakt, dit had Anita al eerder met de mannen gedaan, en nu was het moment daar dat de mannen dit samen met hun vrouw en kinderen oppakte. Aan het einde van de middag brak het moment van afscheid aan voor de mannen en hun geliefden, maar met hoop in hun harten. Er is herstel, er is hoop en er is liefde! Liefde onderling tussen geliefden en kinderen, maar de grootste en krachtige Liefde komt van dat ene Kind dat met kerst op de wereld is gekomen. Voor ons mensen. Jezus die kwam om harten te helen, vrijheid te geven, herstel in gebroken relaties en vooral herstel tussen God en ons mensen! Wat een Liefde!

dec 9

dec 10

 

dec 12    dec 14

 

4 gedachten over “Herstel en hoop

 1. Geweldig! Het belangrijkste van alles. LIEFDE van mensen tot mensen, maar het mooist van alles, van God voor mensen, onvoorwaardelijk, eindeloos en nooit houd dat op.

  Zegen van God uit de hoogste hemelen voor jullie!

  Like

 2. prachtig om te horen, dat zingen van al die mannen!
  Dat is een heel belangrijke activiteit voor dit soort mannen: samen zingen.
  Ook voor jullie een goed uiteinde (wordt dat in Brazilie ook gevierd?) en een gezegend nieuw jaar, en vooral ook voor al jullie bewoners en collega’s!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s