Bouwklus tijdens het feest van ‘’Santa Rita”

Het dorp Ritàpolis, waar wij wonen, heeft volgens de legende zijn naam te danken aan een vrouw die schijnbaar veel goeds zou hebben gedaan in het verleden. De Rooms Katholieken hebben haar “heilig’’ verklaard en ieder jaar wordt zij door de Rooms Katholieken aanbeden en vereert. Zo ook in ons dorp, met een negen dagen lang feest waarbij de Rooms Katholieken iedere dag naar de kerk gaan en daarna feest vieren met veel drank en muziek. Santa Rita wordt aanbeden en om hulp gevraagd voor moeilijkheden in huwelijken, er wordt gebeden voor vruchtbaarheid en  bij de zieken worden zelfgemaakte rozen gebracht. De meeste Rooms Katholieken gaan zelden naar de kerk, maar tijdens dit feest gaan de meesten trouw negen dagen lang naar de kerk en doen mee aan de processies.

santa rita              feest santa rita

~ Dick~  Zo ook onze hulp tijdens een bouwklus, we noemen hem Carlos. Hij is Rooms Katholiek en verteld over de keren die hij naar de kerk gaat. Ook tijdens het feest van Santa Rita. Hij heeft veel last van zijn knie, het beperkt hem in zijn werk, ook slikt hij al lang medicijnen en is onder doktersbehandeling. Een mooie kans voor mij om over Jezus te vertellen in wie ik geloof en dat Jezus de enige is die geneest. Ik vroeg hem of ik voor zijn knie mocht bidden voor genezing in de naam van Jezus. De volgende dag vroeg ik hem hoe het ging en hij vertelde dat er verbetering was, waar we Jezus voor danken! Het is soms zo simpel om van Jezus te getuigen maar we zijn vaak  bang om het te doen.

De bouwklus was een behoorlijke  uitdaging en af en toe zelfs even irritant. We hadden een van de ex verslaafden van het centrum die we kennen, Marius, gevraagd voor het maken van een schutting en poortdeur. Waarbij Carlos hem zou helpen. We zijn dankbaar dat het met veel ex verslaafden goed gaat en ze hun leven weer op orde hebben.  Maar er zijn er ook die terugvallen in de oude gewoonte van verslaving aan alcohol of drugs. Helaas is Marius ook teruggevallen in zijn alcoholverslaving. Iedere ochtend verscheen hij, overigens wel netjes op tijd op het werk, maar met een enorme dranklucht om hem heen.

IMG_20180424_092207 (3)

Toch wilden we hem de kans geven en hebben mooie gesprekken met hem gehad. Regelmatig hebben we ook discussies gehad over de schutting en palen of ze nu recht of krom staan. Natuurlijk houd je rekening met het verschil van cultuur maar zijn werk sloeg behoorlijk de plank mis. Na anderhalve week, toen het werk wat we met hem afgesproken hadden klaar was, kwam het moment van afscheid. Een moment waar ik best tegenop zag, omdat ik niet tevreden was over het werk wat hij geleverd had. Het afscheid kreeg echter een totaal andere wending dan ik had verwacht. We kregen een goed gesprek over zijn verslaving, en dat hij opnieuw een kans heeft, dat er bij Jezus altijd een volgende kans is! Dat er vergeving is, en herstel van de fouten die wij maken. En dat hij opnieuw hulp kan zoeken en dat hij ook bij het centrum een tweede kans kan krijgen. Marius begon te huilen en bedankte voor het vertrouwen dat we in hem hebben gehad, ondanks dat hij ook inzag dat hij het werk niet zo netjes heeft afgeleverd. We namen afscheid met een hele dikke knuffel. Ik hoop en bid dat hij zijn leven weer op de rit mag krijgen! Het is een toffe gast die een nieuwe kans verdient!

20180525_113425

4 gedachten over “Bouwklus tijdens het feest van ‘’Santa Rita”

 1. bedankt voor al jullie bemoedigende berichten.

  Ik ben het met jullie eens, dat we vaak zo bang en benauwd zijn om van Jezus te getuigen, ook m.n. in geval van bidden voor genezing.

  En soms moet je gewoon een tijdje meegaan met mensen, die op het eerste gezicht niet meewerken. Een oefening in geduld.

  Wij hebben hier in Heukelum zondagmorgen jl een presentatie kunnen houden over de zendingsreis naar Albanie. Toen ik een bekeringsverhaal vertelde van een wat oudere bijna analfabete Albanese man, heb ik even voor de groep staan te huilen van vreugde. Ik herken het zó, dat iemand zich van zijn oude manier van leven afkeert naar Jezus toe!

  Bidt voor Heukelum, dat ook hier mensen zich tot Jezus bekeren, en een nieuw leven willen beginnen.

  groet, Lex Wind Afstrijker 5 4161 BX Heukelum T 0345-610350 M 06-10237164 e lwind@outlook.com

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s