Feestje op Straat

IMG-20180428-WA0117

Gastblog Ritápolis: wij (Marlies van Meppelen Scheppink en Lianne Poolen) zijn nu al een week te gast bij Dick & Anita en zullen hier nog anderhalve week blijven. We hebben veel mooie ervaringen opgedaan en leuke activiteiten bijgewoond. Een daarvan willen we uitlichten: het buitenspelen met de kinderen van de sociale woningen.

Op het heetst van de dag liepen we met onze tassen vol met stoepkrijt, bellenblaas, ballonnen en schmink, richting de net gemaakte asfaltweg voor de sociale woningen. Het duurde niet lang voordat er een aantal gezellige en enthousiaste Braziliaanse kinderen voor onze neuzen stonden. Eerst waren ze wat verlegen maar zodra ze stoepkrijt of bellenblaas in hun handen kregen begonnen ze te spelen.

Het duurde niet lang voor de straat vol stond met mooie stoepkrijttekeningen. In Nederland is één van de bekendste liedjes lees je bijbel bid elke dag. Oftewel Leia biblia faz oracao. Hierna begon het waterfestijn. Anita had een emmer water geregeld waar de kinderen zich wel een half uur mee konden vermaken. Het begon met een estafette, waar de kinderen erg goed in waren. Elk kind kreeg een bekertje met water en deze moesten de kinderen op hun hoofd balanceren. Hierna ontstond een watergevecht. Er kwamen steeds meer bewoners kijken op straat.

Kortom het was een warme, maar gezellige middag. De straat is gezellige geopend door de kinderen.

One thought on “Feestje op Straat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s